Fotoğrafın Matematik ve Fizikle Olan Aşkı

                           Fotoğraf Matematik ve Fizik

     Emini ki daha önceden bir çok doğa fotoğrafı gördünüz. Bir çoğunu beğendiniz, bazıları hatırınızdan hiç silinmedi bazıları ise çok sıradan geldi.Peki ya doğaya farklı bir pencereden bakmaya ne dersiniz? Sizlerden bir kaç dakika ayırıp kendiniz için özenerek bir kahve, çay veya canınız ne çekiyorsa ondan yapmanızı istiyorum.  Ardından telefonunuzdan "Ludovico Einaudi - Nuvole Bianche" şarkısını açmanızı istiyorum. Her şey hazır olduğuna göre başlayalım. 

     Dina Belenko, fotoğraf ile fizik ve matematiği adeta evlendirmiştir. Siyah bir duvar düşünün, duvarın üzerinde zemine paralel bir fincan kahve ve kahvenin yere düşüşündeki serbest düşmeyi yahut bir külah düşünün üzerinde 3 top vişne dondurması, avuçlarınızda yaşamın simgesi yeşil renkli nane yaprakları, bir kiraz ve iki kayısı hayal edin. Dondurma toplarını hayal edin siyah bir zemin üzerinde zemine paralel duran, dünyanın merkezindeymiş gibi. Bir doğru çizelim külah ile dondurmanın kavuştuğu o noktaya, aynı dünyanın merkezinden geçen ekvator gibi. 

     Elinizde 4 kabuk tarçın, 3 fincan birbirinden leziz kahve ve 2 çay kaşığı ve yeteri kadar şeker olduğunu hayal edin, masanın üzerine birbirini eşit kesen 2 yatay 2 de dikey çizgi çizin, ve başlayın yerleştirmeye elinizdeki malzemeleri. Güzel bir XOX oyunu sizleri beklemekte. 

     



Yorumlar